28.05.2016

Geçtiğimiz haftalarda, “İstanbul’da 2050 Yılında Akıllı Hareketlilik Senaryo Çalıştayı” tamamlanan R4E (Roadmaps For Energy) Avrupa Birliği Projesi’nin Yürütme Kurulu Toplantısı ve Ortak Vizyon Çalıştayı 23-25 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

İBB Trafik Müdürlüğü yönetiminde, Avrupa Birliği İlişkileri Müdürlüğü, Avrupa Yakası Raylı Sistemler Müdürlüğü ve İETT ortaklığı ile devam eden R4E Projesi kapsamında gerçekleştirilen toplantılara İBB ve Metro İstanbul A.Ş. ev sahipliği yaptı. 

İlk gün çalışma ziyaretlerine yer verilen program, sabah saatlerinde misafirlerin Trafik Kontrol Merkezi ziyareti ile başladı. Avrupa’nın pek çok farklı ülkesinden gelen 15 kişilik ekip, İBB Trafik Müdür Yardımcısı ve R4E Proje Yöneticisi Esma Dilek tarafından karşılandı. Trafik Kontrol Merkezi faaliyetlerinin, kullanılan teknolojilerin, geliştirilen, yürütülmekte olan ve planlanan projelerin sunulduğu ziyarette, proje ortakları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaştırma alanında yapmakta olduğu yatırımlar hakkında bilgi sahibi oldu. Öğleden sonra çalışma ziyaretlerine devam eden misafirler, İETT tarafından organize edilen metrobüs turuna katıldı. Edirnekapı Metrobüs garajından başlanan tur ile Anadolu yakasına kadar devam eden yolculuk sırasında metrobüs deneyimi kazandırılan grup, programa Marmaray turu ile devam etti. Yenikapı Marmaray istasyonunda işletme tarafından bilgilendirilen misafirler Üsküdar Marmaray istasyonuna geçerek geri döndüler.

İkinci gün Metro İstanbul AŞ toplantı salonunda Yürütme Kurulu Toplantısı ve Ortak Vizyon Çalıştayı için bir araya gelen ve sayıları 25 kişi olan R4E proje ortakları; toplantıya, İBB Ulaşım Daire Başkanı Sn. Yunus Emre Ayözen Bey’in açılış konuşması ile başladı. Sırasıyla R4E Proje İstanbul Yöneticisi Esma Dilek’in, proje koordinatörlerinin, şehir temsilcilerinin ve diğer proje ortaklarının sunumlarının yapıldığı ortak vizyon toplantısı akşam saatlerine kadar devam etti.

Programın son gününde, Ortak Vizyon Çalıştayı neticelenerek, üniversitelerden, enstitülerden, özel firmalardan, Sivil Toplum Kuruluşlarından projeye dâhil edilebilecek uzman kişiler listelendi ve projenin tanıtımı ve farkındalık oluşturulması amacıyla bu kişilerle bir araya gelinerek röportaj yapılması kararı verildi. Öğleden sonra ise, projenin “Akıllı Şehirler” başlığı kapsamında düzenlenen çalışma ziyareti gerçekleştirildi. Türkiye’nin ilk yeşil sertifikaya sahip, BREEAM sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyan Küçükçekmece Belediyesi hizmet binasına yapılan gezi ile sonlandırılan program, katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı, memnuniyet verici ve verimli geçtiği şeklinde değerlendirildi.

R4E Projesi hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

Projenin gelişimi hakkında bilgi edinmek için projenin Twitter, LinkedIn hesaplarını takip edebilir, Facebook sayfasından güncel haberlerine ulaşabilirsiniz.

  • ULAŞIM YONETIM MERKEZİ 4444 154
  • TRAFİK YOĞUNLUK HARİTASI
  • İBB CEP TRAFİK