24.07.2024

Ümraniye İlçesi Atakent Mahallesi Akdeniz Caddesi ve Dere Sokak güzergâhı boyunca yetersiz kesite sahip atık su hatları; yağışlı havalarda su baskınlarına ve Marmara Denizi’ne atık su karışmasına sebebiyet vermekteydi.

İSKİ tarafından atık su kaynaklı çevre kirliliğinin önlenmesi, taşkın sebebiyle muhtemel can ve mal kayıplarının önüne geçilmesi için 2806 m atık su şebeke hattı imalatı yapılıyor. İSKİ, UTK Kararı kapsamında söz konusu güzergâhta 17 Temmuz’da imalat çalışmalarına başladı.

Çalışma boyunca, Atık Su ve Yağmur Suyu Kanal İnşaatı Geçici Trafik Sirkülasyon Projesi nedeniyle 4 şeritli olan Akdeniz Caddesi’nin 2 şeridi (Şenol Güneş Bulvarı- Alemdağ Caddesi istikameti) trafiğe kapatılarak, trafik akışı ters istikametten iki yönlü olarak sağlanacak.

Çalışma, 4 etap halinde tamamlanacak.

1. Etap Ortanca Sokak ile Akdeniz Caddesi’nin birleştiği nokta ile Dere Sokak birleşimine kadar,

2. Etap Dere Sokak birleşiminden Neyzen Tevfik Sokağı arasında,

3. Etap Neyzen Tevfik Sokağı ile Mithatpaşa Caddesi birleşimine kadar,

4. Etap Dere Sokak’ta atık su şebeke imalatına başlandı.

Belirtilen etaplarda imalat çalışmalarının bitmesiyle trafik açılacak.

  • ULAŞIM YÖNETİM MERKEZİ 4444 154
  • TRAFİK YOĞUNLUK HARİTASI
  • İBB CEP TRAFİK