08.03.2019
Avrupa İnovasyon ve Teknoloji Enstitüsü’ne bağlı Kentsel Hareketlilik Komitesinin Genel Kurul, İnovason Hub ve City Club toplantıları 27-28 Şubat’ta Hollanda’nın Amsterdam şehrinde gerçekleşti.
Toplantıda Araştırma Anketi sonuçları ve City Club’ın önümüzdeki dönem planladığı çalışmalar tartışılırken şehirlerin en yoğun olarak yaşadığı sorunlar tespit edilmiştir. Erişilebilirlik, Veri, Kirlilik, Kentsel Alan Planlaması, Dönüşüm Yönetimi ve Kentsel Büyüme olarak belirlenen sorunlar önümüzdeki yıl hazırlanacak olan inovasyon projeleri için temel olacak.
İstanbul Büyükşehir Belediyemizin de içinde bulunduğu “Yaşanabilir alanlar için caddelerin yeniden tasarlanması” bilinen adıyla Yayalaştırma Projesi toplamda 86 proje fikri arasından ilk 3’e girerek bu yıl içinde EIT’den fon almaya hak kazanmıştır. Projenin geliştirilmesi konusunda Mart ayı sonunda Münih’te yapılacak toplantıda detaylar konuşulacak.
Oturum aralarında, çalışan değişim programı ve yasal bağlantılarımız olan kurumların (IETT, Metro A.Ş. vb.) ilerleyen süreçte çalışmalara dahil olmaları gibi konular ilgilileriyle ele alındı.